
Kompatible Versionen
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Satay Tofu Kebabs
- 2 limes freshly squeezed juice only
- 1 garlic clove
- 150 g crunchy peanut butter
- 15 g light soy sauce
- 40 g water
- 1 fresh red chilli halved, deseeded
- 20 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves plus extra for garnishing
- 500 g firm tofu patted dry, cut in pieces (4 cm)
- 100 g red onions cut in wedges
- 150 g courgettes cut in pieces (4 cm)
- 100 g cherry tomatoes
- 120 g button mushrooms halved if large
Massaman Curry and Jasmine Rice
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 10 cloves
- 2 tsp dried fennel seeds
- 4 banana shallots halved
- 4 garlic cloves
- 2 stalks fresh lemon grass white part only, cut in pieces (1 cm)
- 25 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g vegetable oil
- 2 fresh green chillies halved, deseeded if desired
- 30 g fresh coriander stalks only, cut in pieces
-
3
fresh makrut lime leaves
oder makrut lime leaves - 250 g jasmine rice
- 1200 g water
- 400 g coconut milk
- 400 g sweet potatoes peeled, diced (4 cm)
- 150 g red pepper (approx. 1 large pepper), cut in pieces (3 cm)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 2 bay leaves
- ½ tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
oder 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade crumbled - 400 g boiling water
- 1 tsp salt
- 150 g green beans trimmed, halved
- 250 g cauliflower florets
- fresh coriander leaves for garnishing
- 1 lime quartered, for serving
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 1124 kcal / 4701 kJ
- Eiweiß
- 45 g
- Fett
- 49 g
- Kohlenhydrate
- 131 g
- Ballaststoffe
- 19 g
- gesättigte Fettsäuren
- 20 g
- Natrium
- 951 mg
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