Kompatible Versionen
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Marinade
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into slices
- 1 garlic clove
- ½ tsp red curry powder (see Tips)
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Green mango salad
- 50 g green mango, peeled and cut into julienne (5 mm)
- ½ pomelo, peeled and segmented (see Tips)
- 5 fresh perilla leaves, cut into slices (see Tips)
- 5 fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
Steamed fish
- 2 skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
- salt, to season
- 2 banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
- 500 g boiling water
- 5 dried goji berries, rehydrated, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 1499.2 kJ / 357 kcal
- Eiweiß
- 25.6 g
- Kohlenhydrate
- 34.1 g
- Fett
- 11.6 g
- gesättigte Fettsäuren
- 1.6 g
- Ballaststoffe
- 6 g
- Natrium
- 3827.7 mg
Alternative Rezepte
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Sunny gazpacho
25min
Mushroom cappuccino
25min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
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Tom kha prawns
25min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Salmon with fennel and apple salad
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Miso fish with Asian greens
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Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
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Miso chicken noodle soup (gut health)
30min