
Kompatible Versionen
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Marinade
- 2 cm piece fresh galangal peeled
- 2 cm piece fresh turmeric peeled
- 1 stalk fresh lemongrass white part only, cut into slices
- 1 garlic clove
- ½ tsp red curry powder (see Tips)
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Green mango salad
- 50 g green mango peeled and cut into julienne (5 mm)
- ½ pomelo peeled and segmented (see Tips)
- 5 fresh perilla leaves cut into slices (see Tips)
- 5 fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
Steamed fish
- 2 skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
- salt to season
- 2 banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
- 500 g boiling water
- 5 dried goji berries rehydrated, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 357 kcal / 1499.2 kJ
- Eiweiß
- 25.6 g
- Fett
- 11.6 g
- Kohlenhydrate
- 34.1 g
- Ballaststoffe
- 6 g
- gesättigte Fettsäuren
- 1.6 g
- Natrium
- 3827.7 mg
Alternative Rezepte
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 Min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 Min
Roasted eggplant
1 Std. 35 Min
Sukiyaki
55 Min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 Std. 30 Min
Tuna avocado bowl
45 Min
Baked masala fish (MEATER+®)
1 Std. 15 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Fragrant whole barbecued fish
2 Std. 50 Min
Citrus seafood salad
1 Std.