Pineapple passionfruit tart
TM6 TM5 TM31

Pineapple passionfruit tart

4.0 (16 Bewertungen)

Zutaten

Pineapple jam

  • 500 g fresh pineapple flesh (approx. 1 pineapple), cut into pieces (4 cm - see Tips)
  • 100 g brown sugar
  • 40 g white rum (optional)
  • 40 g fresh passionfruit pulp (approx. 2 passionfruit - see Tips)

Pastry

  • 1 egg
  • 50 g white sugar
  • 120 g unsalted butter, cut into pieces
  • 220 g plain flour, plus extra for dusting

Passionfruit custard filling

  • 200 g pouring (whipping) cream
  • 2 eggs
  • 1 egg yolk
  • 30 - 40 g caster sugar
  • 20 g lemon juice
  • 100 g fresh passionfruit pulp (approx. 5 passionfruit)

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
1903 kJ / 453.1 kcal
Eiweiß
7.7 g
Kohlenhydrate
50.3 g
Fett
24.2 g
gesättigte Fettsäuren
14.5 g
Ballaststoffe
4.7 g
Natrium
50.1 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte