Muhamara dip
TM6 TM5

Muhamara dip

4.8 ( 31 Bewertungen )

Zutaten

  • 100 g extra virgin olive oil plus extra for drizzling
  • 40 g bread in pieces
  • 350 g red pointed peppers roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
    oder 350 g fresh Aleppo peppers roasted, cut into pieces, skin and seeds removed (see tip)
  • 2 - 4 garlic cloves
  • 75 g shelled walnuts
  • 2 tbsp pomegranate molasses
  • 1 tsp lemon juice, freshly squeezed adjust to taste
  • ½ tsp ground cumin
  • ½ tsp ground paprika
  • ¼ tsp ground cayenne pepper
  • 1 tsp Aleppo pepper flakes (optional)
    oder 1 tsp dried chilli flakes (optional)
  • ½ tsp salt adjust to taste
  • fresh parsley or mint leaves, to garnish

Nährwerte
pro 450 g
Brennwert
1886 kcal / 7891 kJ
Eiweiß
18.1 g
Fett
172.6 g
Kohlenhydrate
65 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte