![Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj) Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F51FEC47-1DA8-4BCC-BCEB-F17B0990BB28/Derivates/1dc7a4f7-6b75-4ae0-bf70-0f4ea8b64dad.jpg)
Kompatible Versionen
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Yoghurt tahini sauce
- 50 g water, cold
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice, freshly squeezed
- 100 g tahini paste
- 400 g yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and dish assembly
- 10 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 1 lemon, zest only
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 1000 g chicken pieces (thighs, drumsticks, breasts, wings)
- 800 g water
- 2 large pita breads
- vegetable oil for frying
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 3824 kJ / 914 kcal
- Eiweiß
- 46.8 g
- Kohlenhydrate
- 47.6 g
- Fett
- 60.9 g
Alternative Rezepte
Steamed chocolate cake with whipped cream
1 Std. 10 Min
Chicken and warm potato salad
55min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Garlic dip (toum)
15min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Full menu: lentils, pork tenderloin and salad
2h 40min
Seafood rice
1 Std. 15 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 Min