Geräte und Zubehör
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
Zubereitung 30 Min
Gesamt 1 Std. 25 Min
4 portions
Zutaten
Yoghurt tahini sauce
-
water cold50 g
-
garlic cloves2
-
freshly squeezed lemon juice40 g
-
tahini paste100 g
-
yoghurt full fat400 g
-
salt½ tsp
Chicken and dish assembly
-
garlic cloves10
-
olive oil30 g
-
lemon zest only1
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
freshly ground black pepper1 pinch
-
chicken pieces (thighs, drumsticks, breasts, wings)1000 g
-
water800 g
-
large pita breads2
-
vegetable oil for frying
-
lemon juice120 g
-
pine nuts, toasted20 g
-
fresh coriander finely chopped5 sprigs
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Eiweiß
46.8 g
Brennwert
3824 kJ /
914 kcal
Fett
60.9 g
Kohlenhydrate
47.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Taste of Arabia
92 Rezepte
Schweiz
Schweiz
The Basic Cookbook
151 Rezepte
International
International
Das könnte dir auch gefallen
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Za'atar flat bread (mankouche)
1 Std. 35 Min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1 Std. 20 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Chicken with rice
1 Std.
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min