Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 50 g szalotki, przekrojonej na pół
- 1 łyżka curry, mielonego
- 20 g oliwy z oliwek
- 40 g zielonej soczewicy, suszonej, opłukanej pod zimną, bieżącą wodą
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) - ½ - 1 łyżeczka soli
- 500 g brukselki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 391 kJ / 93 kcal
- Eiweiß
- 5.5 g
- Kohlenhydrate
- 8.2 g
- Fett
- 4.2 g
- Ballaststoffe
- 5 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 Std. 25 Min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 dk
Zupa krem z topinamburu i pora
1sa
Zupa krem z jarmużu
30 Min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 dk
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 Min
Zupa brukselkowo-serowa
35 dk
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 dk
Zupa krem z ciecierzycy
30 Min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 dk
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 dk