Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 400 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
- 600 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g białego wina, wytrawnego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1104 kJ / 264 kcal
- Eiweiß
- 2 g
- Kohlenhydrate
- 12 g
- Fett
- 22 g
- Ballaststoffe
- 3.7 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z pora z serem
30min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min