Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g oliwy z oliwek
- 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 400 g topinamburu, pokrojonego na kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona - 900 g wody
- 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 648.4 kJ / 155 kcal
- Eiweiß
- 3.4 g
- Kohlenhydrate
- 27.4 g
- Fett
- 4.6 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.8 g
- Ballaststoffe
- 3.3 g
- Natrium
- 68.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Zupa krem z porów
30min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55min
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Zupa szpinakowa z imbirem
30min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min