Geräte und Zubehör
Leek and ham tart
Zubereitung 20 Min
Gesamt 1 Std. 55 Min
8 portions
Zutaten
Pastry
-
unsalted butter plus extra for greasing100 g
-
baker's flour plus extra for dusting200 g
-
ricotta well drained (see Tips)100 g
-
baking powder1 tsp
-
salt1 tsp
Filling
-
Gouda cheese cut into pieces (3 cm)200 g
-
leeks trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)350 g
-
water400 g
-
pouring (whipping) cream150 g
-
eggs4
-
ham cut into pieces (2 cm), (see Tips)100 g
-
ground black pepper¼ tsp
-
salt½ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1072.4 mg
Eiweiß
18.7 g
Brennwert
1792.5 kJ /
426.8 kcal
Fett
29.9 g
Ballaststoffe
2.4 g
gesättigte Fettsäuren
17.9 g
Kohlenhydrate
20.7 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min
No-roll cheesy broccoli quiche
1 Std. 25 Min
Broccoli and three cheese pasta bake
40 Min
Cauliflower gratin
1 Std.
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1 Std. 35 Min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Ham and zucchini quiche
1 Std. 45 Min
Vienna sausages with split pea soup
1 Std. 10 Min
Spinach and artichoke penne
1 Std. 5 Min
Filo spinach slice
55 Min