Geräte und Zubehör
Zoetzure dhal
Zubereitung 10 Min
Gesamt 3 Std. 30 Min
4 porties
Zutaten
-
gedroogde chana dhal (gespleten kikkererwten zaden)500 g
-
water en iets meer om te weken1000 g
-
uien gehalveerd80 g
-
teentjes knoflook2
-
ghee60 g
-
gedroogde pepervlokken en iets meer om af te werken1 - 2 tl
-
garam masala (geroosterd specerijen mengsel)1 el
-
currypoeder1 tl
-
steranijs1
-
tamarindepasta3 el
-
bruine suiker2 el
-
tomaten grofweg in blokjes gesneden150 g
-
limoensap vers geperst30 - 50 g
-
zout1 tl
-
limoen in partjes, als afwerking1
-
verse koriander als afwerking
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portie
Natrium
689.6 mg
Eiweiß
27.2 g
Brennwert
2661.7 kJ /
636.2 kcal
Fett
24 g
Ballaststoffe
18.5 g
gesättigte Fettsäuren
10.7 g
Kohlenhydrate
88.5 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Comfort Food
10 Rezepte
Benelux
Benelux
Das könnte dir auch gefallen
Plant-based Pistache- en Kardemomijs
Keine Bewertungen
Cholent
Keine Bewertungen
Goulash van linzen en champignons
45 Min
Vietnamese gegrilde kip met citroengras en rijst (glutenvrij)
30 Min
Gele paprika shakshuka met avocado
25 Min
Stoofpot van zwarte bonen met spiegeleieren en maïstortilla's
16 Std.
Zwarte rijstpizza met courgetteroom, gebakken garnalen en kwark
Keine Bewertungen
Vegetarische bonenburger
1 Std. 20 Min
Aziatische groentesoep met tofu
1 Std. 30 Min
Stevige linzenchili
50 Min
Zoetzure tempé
50 Min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1 Std. 15 Min