Geräte und Zubehör
Lemon meringue pie
Zubereitung 35 Min
Gesamt 3 Std.
12 portions
Zutaten
Pastry
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unsalted butter plus extra for greasing100 g
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icing sugar50 g
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plain flour plus extra for dusting230 g
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salt to taste1 pinch
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egg yolks3
Filling
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lemon zest only, no white pith1
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caster sugar100 g
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lemon juice (approx. 6-7 lemons)220 g
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unsalted butter cut into pieces65 g
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eggs6
Meringue
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egg whites room temperature4
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icing sugar150 g
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cream of tartar¼ tsp
Schwierigkeitsgrad
aufwändig
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
74.6 mg
Eiweiß
8 g
Brennwert
1420.4 kJ /
339.5 kcal
Fett
16 g
Ballaststoffe
0.7 g
gesättigte Fettsäuren
8.7 g
Kohlenhydrate
41.9 g