Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 150 g liści szpinaku, świeżych
- 1 - 2 ząbki czosnku (optional)
-
50
g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
oder 50 g orzeszków piniowych -
100
g oliwy z oliwek, z pierwszego tłoczenia
oder 100 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nährwerte
- pro 1 Cały przepis
- Brennwert
- 6314 kJ / 1508 kcal
- Eiweiß
- 37 g
- Kohlenhydrate
- 27 g
- Fett
- 142 g
- gesättigte Fettsäuren
- 32 g
- Ballaststoffe
- 6 g
- Natrium
- 2137 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min
Pesto z rukoli
10 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 Std. 30 Min
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Pesto z jarmużu
25min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5min
Pesto pomidorowe
15min
Pesto z bazylii
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 Std. 40 Min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Czerwone pesto
5min