Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
TM6 TM5

Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)

4.7 ( 21 Bewertungen )

Zutaten

Carrot and Ginger Sauce

  • 1 in. ginger in pieces
  • 1 stalk fresh lemongrass in pieces (1 in.)
  • 1 serrano chili deseeded, in pieces
  • 1 shallot quartered
  • 1 garlic clove
  • 1 oz extra virgin olive oil
  • 1 lemon thin peel only, no pith
  • 10 fresh cilantro leaves
  • 10 fresh mint leaves
  • 8 oz carrot juice
  • 4 oz coconut milk
  • 2 oz white wine
  • ½ tsp lime juice
  • ½ tsp kosher salt Diamond Crystal®

Seared Scallops

  • 12 fresh sea scallops, large (U10) or (U8)
    oder 12 sea scallops, large or jumbo previously frozen
  • kosher salt Diamond Crystal®, to taste
  • 1 tbsp oil e.g. grapeseed, vegetable or canola, as needed
    oder 1 tbsp unsalted butter as needed
  • 2 garlic cloves crushed, skin on
  • 2 sprigs fresh thyme leaves only (optional)
  • Fleur de Sel as needed
  • 10 fresh cilantro leaves to garnish
  • 1 lime cut into wedges

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
222 kcal / 929 kJ
Eiweiß
7 g
Fett
17 g
Kohlenhydrate
10 g
Ballaststoffe
1 g
gesättigte Fettsäuren
7 g
Natrium
801 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte