Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 250 g batatów, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 250 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g mleka
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego (optional)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 729.8 kJ / 174.3 kcal
- Eiweiß
- 4.2 g
- Kohlenhydrate
- 24.3 g
- Fett
- 8 g
- gesättigte Fettsäuren
- 5 g
- Ballaststoffe
- 4.1 g
- Natrium
- 303.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 Std. 30 Min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 Min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 Std.
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
30min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20min
Sos cytrynowy
20min
Purée z warzyw korzeniowych
45 dk
Purée z kalafiora i selera
40 Min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 Std. 40 Min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 dk
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 Min