Kompatible Versionen
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 300 - 400 g cukinii
- 2 ząbki czosnku
- 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 1 ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 3 - 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 800 - 900 g wody
- 250 g makaronu, suchego, typu farfalle (kokardki)
- ser parmezan (ok. 40 g), rozdrobniony, do podania (opcjonalnie)
- pestki dyni (ok. 40 g), prażone, do podania (opcjonalnie)
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1725.1 kJ / 412.3 kcal
- Eiweiß
- 10.9 g
- Kohlenhydrate
- 43.2 g
- Fett
- 22.2 g
- gesättigte Fettsäuren
- 10.5 g
- Ballaststoffe
- 2.8 g
- Natrium
- 910.8 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 Std. 25 Min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 Std. 5 Min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Zielone cannelloni
1h 45 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 Std. 20 Min
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
25 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1 Std. 35 Min
Lasagne dyniowa
1h 45 min