Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
-
50
g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
(optional)
oder 50 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki (optional)
Ciasto
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do posypania formy i oprószenia
- 75 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Dodatki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 4 jajka
- 50 g mleka
-
100
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
oder 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu - ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 1372.5 kJ / 328 kcal
- Eiweiß
- 10.5 g
- Kohlenhydrate
- 15.5 g
- Fett
- 24.7 g
- gesättigte Fettsäuren
- 11.7 g
- Ballaststoffe
- 0.5 g
- Natrium
- 472.9 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Mleczna pianka
3sa 10 dk
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Ciasteczka cebulowe
40 Min
Zapiekanka z kalafiora
55min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1h
Tort porowy
1h 30min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1h 10min
Purée warzywne
45 Min
Chutney z jabłek
1h 20min
Brioszka
8 godz.
Tarta jabłkowa
1h
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35 min