Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
-
50
g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
(optional)
oder 50 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki (optional)
Ciasto
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do posypania formy i oprószenia
- 75 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Dodatki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 4 jajka
- 50 g mleka
-
100
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
oder 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu - ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 1372.5 kJ / 328 kcal
- Eiweiß
- 10.5 g
- Kohlenhydrate
- 15.5 g
- Fett
- 24.7 g
- gesättigte Fettsäuren
- 11.7 g
- Ballaststoffe
- 0.5 g
- Natrium
- 472.9 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Zapiekanka z kalafiora
55min
Ciasteczka cebulowe
40min
Nadziewane warzywa
1h 20min
Chutney z jabłek
1h 20min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Flan karmelowy
3 Std.
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 Std. 40 Min
Cynamonowe smores
1h 50 min.
Pieczeń rzymska
1 Std. 25 Min
Purée warzywne
45min
Tort porowy
1h 30min
Tarta jabłkowa
1h