Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
TM6 TM5 TM31

Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham

4.0 (2 Bewertungen)

Zutaten

Deeg

  • 25 g koolzaadolie, en iets meer om in te vetten
  • 250 g karnemelk
  • 1 snuifje suiker
  • 10 g verse gist
  • 375 g witte speltbloem, en iets meer om te bestuiven
  • 1 tl zout

Kruidensaus

  • 50 g gepelde amandelen
  • 3 stukken citroenschil (1 x 4 cm)
  • 40 g verse kervel, geplukt, met de fijne stelen
  • 3 - 4 snuifjes zout
  • 2 - 3 snuifjes espelette peper
    oder 2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper
  • 100 g water
  • 1 takje waterkers, bladeren geplukt
  • 3 el verse bieslook, in kleine stukken

Beleg en afwerking

  • 200 g zure room, 20% vet
  • ½ tl zout
  • 2 snuifjes gemalen peper
  • 2 el koolzaadolie
  • 650 g witte asperges, (750 g brutogewicht), geschild, staafjes in schuine plakjes (3 mm), koppen (5 cm) in de lengte doormidden gesneden
  • 200 g gekookte ham, dunne plakjes in reepjes gesneden

Nährwerte
pro 1 portie
Brennwert
3309 kJ / 790 kcal
Eiweiß
34 g
Kohlenhydrate
79 g
Fett
34 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte