Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 150 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonej w 1-2 cm paski
- 110 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 szczypta soli
- 520 g wody
- 2 jajka
- 200 - 300 g mieszanki młodych sałat, porwanej na kawałki
- 100 g sera parmezan (50 g pokrojonego na 3 cm kawałki)
- 1 ząbek czosnku
- 4 filety z anchois, w oleju
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 10 g czerwonego octu winnego
- 1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki sosu Worcestershire
- bagietka, podpieczona, pokrojona na kawałki, do podania
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1843.9 kJ / 440.7 kcal
- Eiweiß
- 22.4 g
- Kohlenhydrate
- 2.6 g
- Fett
- 37.3 g
- gesättigte Fettsäuren
- 8.9 g
- Ballaststoffe
- 1.5 g
- Natrium
- 620.4 mg
Alternative Rezepte
Winegret w stylu azjatyckim
10 Min
Sos balsamiczny
25 Min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 Min
Kremowy dressing francuski
10 Min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 Std.
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 Min
Sos miodowo-musztardowy
10 Min
Dressing do sałatki Cezar
5 Min
Tzatziki
15 Min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min
Sałata z sosem winegret
5 Min