Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 30 g ząbków czosnku
- 5 gałązek rozmarynu, świeżego
-
150
g boczku parzonego, w plastrach
oder 150 g szynki, w plastrach -
800
g udźca z indyka, bez skóry, z kością
oder 800 g udźca z indyka, ze skórą, z kością - 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g oliwy z oliwek extra virgin
- 1300 g wody
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 2174 kJ / 520 kcal
- Eiweiß
- 51 g
- Kohlenhydrate
- 26 g
- Fett
- 23 g
- Ballaststoffe
- 2.1 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 Std. 30 Min
Karkówka z cebulą
1h 45min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 Std. 30 Min
Polędwica wołowa z warzywami
50 Min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 Std.
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 Std.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1h 10min
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min