Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 30 g ząbków czosnku
- 5 gałązek rozmarynu, świeżego
-
150
g boczku parzonego, w plastrach
oder 150 g szynki, w plastrach -
800
g udźca z indyka, bez skóry, z kością
oder 800 g udźca z indyka, ze skórą, z kością - 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g oliwy z oliwek extra virgin
- 1300 g wody
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 2174 kJ / 520 kcal
- Eiweiß
- 51 g
- Kohlenhydrate
- 26 g
- Fett
- 23 g
- Ballaststoffe
- 2.1 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4h 55 min
Polędwica wołowa z warzywami
50min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Karkówka po karkonosku
1h 50min
Schab z Varomy
3j 40 menit