
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 280 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
oder 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszone - 4 gałązki bazylii, świeżej
- 4 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- ½ łyżeczki soli
- 450 g czerwonego wina Bordeaux
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 260.9 kcal / 1091.6 kJ
- Eiweiß
- 2.8 g
- Fett
- 13.8 g
- Kohlenhydrate
- 19.3 g
- Ballaststoffe
- 2.6 g
- gesättigte Fettsäuren
- 8.6 g
- Natrium
- 374.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sos BBQ
25min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Sos salvitxada
1h 25min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos curry
30min
Sos serowy roquefort
20min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50min
Marynata winna
15min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Pulpety perłowe z ryżem
2h
Kluski francuskie z Varomy
20min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30min