Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1000 g mięsa wieprzowego, z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka żelatyny w proszku
- 100 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- Nährwerte
- pro 1 słoik
- Brennwert
- 2781.5 kJ / 664.8 kcal
- Eiweiß
- 42.8 g
- Kohlenhydrate
- 1.5 g
- Fett
- 53.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 19.8 g
- Ballaststoffe
- 0.4 g
- Natrium
- 1313.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Flaczki wołowe
2h 35min
Schab chrzanowy
2h 30min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Majonez
5min
Makaron jajeczny
1h