Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1000 g mięsa wieprzowego, z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka soli peklowej
- 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka żelatyny w proszku
- 100 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania
- Nährwerte
- pro 1 słoik
- Brennwert
- 2781.5 kJ / 664.8 kcal
- Eiweiß
- 42.8 g
- Kohlenhydrate
- 1.5 g
- Fett
- 53.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 19.8 g
- Ballaststoffe
- 0.4 g
- Natrium
- 1313.2 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 Std.
Musztarda
36 Std. 10 Min
Marynowany ser typu feta
170h
Ser do smarowania
1 Std.
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Ser typu halloumi
29h
Paprykarz à la szczeciński
45 Min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Majonez
5min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min