Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 800 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 8 ziaren ziela angielskiego
- 1000 g mięsa wieprzowego, tłustego, np. karkówki, łopatki, podgardla, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 400 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 150 - 170 g boczku parzonego, w plastrach
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 3 jajka
- 50 g bułki tartej
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1138.3 kJ / 272.1 kcal
- Eiweiß
- 17.9 g
- Kohlenhydrate
- 5.5 g
- Fett
- 19.5 g
- gesättigte Fettsäuren
- 7 g
- Ballaststoffe
- 0.9 g
- Natrium
- 457.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 Std. 45 Min
Pasztet z piersi indyka
2 Std.
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2hod. 30min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 Std. 40 Min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Pasztet
3hod.
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Pasztet babci Uli
8h 50min