
Geräte und Zubehör
Chicken tikka masala
Vorbereitung 20 Min
Gesamt 1 Std. 10 Min
6 portions
Zutaten
Chicken tikka
-
skinless, boneless chicken thighs cut into cubes (3 cm)800 g
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
salt1 tsp
-
ground cinnamon¼ tsp
-
ground cumin2 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
garam masala (see Tips)2 tsp
-
brown sugar1 tbsp
-
garlic paste (see Tips)1 tbsp
-
ginger paste (see Tips)1 tbsp
-
tomato paste1 tbsp
-
natural yoghurt100 g
Masala
-
ghee (see Tips)40 g
-
brown onions (approx. 180 g), cut into quarters1 - 2
-
ginger paste (see Tips)2 tsp
-
garlic paste (see Tips)1 tsp
-
cardamom pods (green)6
-
fenugreek seeds1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
Kashmiri chilli powder (optional)1 tsp
-
pouring (whipping) cream100 g
-
tomato paste60 g
-
brown sugar1 tsp
-
salt1 - 2 pinches
-
ground black pepper1 - 2 pinches
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
Nährwerte pro 1 portion
Brennwert
405.2 kcal /
1701.9 kJ
Eiweiß
27 g
Fett
27.9 g
Kohlenhydrate
10.5 g
Ballaststoffe
4.7 g
gesättigte Fettsäuren
12.6 g
Natrium
713.1 mg
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in

Flavours of India
98 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland