Chicken and Mushroom Balti
TM6 TM5 TM31

Chicken and Mushroom Balti

4.3 ( 98 Bewertungen )

Zutaten

Balti Paste

  • 280 g fresh coriander leaves and stalks, cut in pieces
  • 2 fresh red chillies halved, deseeded
  • 15 garlic cloves
  • 40 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 150 g onions quartered
  • 60 g vegetable oil
    oder 60 g ghee
  • 3 Tbsp ground coriander
  • 1 tsp ground cumin
  • ½ tsp ground turmeric
  • 120 g tinned chopped tomatoes
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • ½ tsp sugar
  • 2 tsp garam masala
  • 120 g water

Curry

  • 1 Tbsp vegetable oil for frying
  • 1 Tbsp cumin seeds
  • ½ chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled, to taste
    oder ½ tsp chicken stock paste, homemade
  • 150 g water hot
  • 500 g chicken breasts skinless, sliced (2 cm)
  • 50 g onions sliced (1 cm)
  • 70 g red peppers diced (2 cm)
  • 1 - 2 fresh green chillies sliced (1 cm), to taste
  • 200 g button mushrooms sliced (5 mm)
  • 1 tsp lemon juice or to taste

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
310.5 kcal / 1299 kJ
Eiweiß
29.5 g
Fett
17.9 g
Kohlenhydrate
10.2 g
Ballaststoffe
3.9 g
gesättigte Fettsäuren
4.2 g
Natrium
145 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte