Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 30 liści mięty, świeżej
- 450 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 450 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 230 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 30 g masła
- 30 g jogurtu naturalnego, gęstego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 705.5 kJ / 168.5 kcal
- Eiweiß
- 6.8 g
- Kohlenhydrate
- 27.5 g
- Fett
- 4.8 g
- gesättigte Fettsäuren
- 3 g
- Ballaststoffe
- 6 g
- Natrium
- 336.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Groszek po francusku
55 Min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 Min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Chimichurri
5min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 Std. 40 Min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 Min
Purée ziemniaczane
50 Min