Geräte und Zubehör
Black forest cake
Zubereitung 30 Min
Gesamt 5 Std.
12 portions
Zutaten
Filling
-
frozen pitted cherries cut into halves300 g
-
Kirsch (see Tips)80 g
-
white sugar1 tbsp
-
water50 g
-
vanilla bean paste1 tsp
Cake
-
butter for greasing
-
plain flour150 g
-
caster sugar200 g
-
cocoa powder30 g
-
salt½ tsp
-
baking powder3 tsp
-
water100 g
-
vegetable oil90 g
-
eggs separated3
-
vanilla bean paste1 tsp
Assembly
-
dark chocolate plus extra shaved, for decorating60 g
-
pouring (whipping) cream (see Tips)800 g
-
caster sugar1 tbsp
-
vanilla bean paste1 tsp
-
Kirsch80 g
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
564.5 mg
Eiweiß
5.8 g
Brennwert
2185.9 kJ /
520.4 kcal
Fett
37.7 g
Ballaststoffe
1.7 g
gesättigte Fettsäuren
19.7 g
Kohlenhydrate
41.6 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Oktoberfest
10 Rezepte
Australien und Neuseeland
Australien und Neuseeland
Das könnte dir auch gefallen
Sticky buns with brown sugar glaze
2 Std. 30 Min
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Cherry delight
15 Min
Black forest pudding
1 Std. 15 Min
Poppy seed torte
5 Std.
Chocolate truffle cake
2 Std. 15 Min
Triple chocolate layer cake
5 Std. 20 Min
Bee sting cake
6 Std. 50 Min
Peppermint chocolate brownie cheesecake
1 Std. 5 Min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Cotton soft Japanese cheesecake
1 Std. 45 Min
Lamingtons
1 Std. 10 Min