Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 łyżeczki cukru
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 500 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
- 140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g mleka
- 1 łyżeczka soli
-
1 - 2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
oder 1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1434.5 kJ / 342.9 kcal
- Eiweiß
- 6.2 g
- Kohlenhydrate
- 33.6 g
- Fett
- 22 g
- gesättigte Fettsäuren
- 13.6 g
- Ballaststoffe
- 7.3 g
- Natrium
- 639.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1h 5min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1h 45min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1 Std. 10 Min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1h 15min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 Min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 Std.
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 Min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 Std.
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55min
Węgierska zupa grzybowa
45 Min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 Min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 Min