Butterflied chilli lemon chicken and rice
TM6 TM5 TM31

Butterflied chilli lemon chicken and rice

4.6 (8 Bewertungen)

Zutaten

Parsley butter

  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 30 g salted butter, softened

Chilli and lemon oil

  • 3 garlic cloves
  • 80 g oil
  • 40 g lemon juice
  • 2 tsp dried chilli flakes
  • 2 tsp paprika
  • 1 tsp sea salt

Chicken

  • 1 whole chicken, spatchcock and scored (see Tips)
  • 1 red capsicum, sliced into thick strips
  • 1 yellow capsicum, sliced into thick strips

Rice and corn

  • 300 g long-grain white rice
  • 1000 g water
  • 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
  • 2 corn cobs, husks and silk removed, broken into pieces
  • fresh parsley, leaves only, to garnish

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
5501.5 kJ / 1314.9 kcal
Eiweiß
71.6 g
Kohlenhydrate
77.3 g
Fett
79.2 g
gesättigte Fettsäuren
20.3 g
Ballaststoffe
4 g
Natrium
795.2 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte