
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w w 5 mm paski
- 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 1 cm paski
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona -
300
g szampana
oder 300 g białego wina, wytrawnego - 500 g wody
- 300 g ryżu do risotto typu Arborio
- 30 g masła pokrojonego na kawałki
- 50 g sera parmezan, tartego plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 642.4 kcal / 2687.9 kJ
- Eiweiß
- 15.3 g
- Fett
- 27.4 g
- Kohlenhydrate
- 69.8 g
- Ballaststoffe
- 2.1 g
- gesättigte Fettsäuren
- 10.5 g
- Natrium
- 480.9 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 Min
Risotto z dynią i serem
50 Min
Risotto z borowikami
35 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto z krewetkami
45 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min