Pizza Margherita
TM6 TM5

Pizza Margherita

4.6 (102 Bewertungen)

Zutaten

Pizza dough

  • 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
  • 220 g water, room temperature
  • 1 tsp sugar or malt powder (optional)
  • 20 g fresh yeast, crumbled or 2 tsp dried instant yeast
  • 400 g baker's flour
  • 1 tsp salt

Margherita topping

  • 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing if needed
  • 200 g mozzarella, cut into pieces
  • 250 g canned chopped tomatoes (see Tips)
  • ¼ - ½ tsp salt, to taste
  • 5 - 7 fresh basil leaves, torn into pieces, plus extra for garnishing

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
2543.8 kJ / 607.3 kcal
Eiweiß
24.2 g
Kohlenhydrate
74.1 g
Fett
25 g
gesättigte Fettsäuren
9.4 g
Ballaststoffe
3.9 g
Natrium
1106.4 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte