Salted Caramel and Chocolate Mousse

Salted Caramel and Chocolate Mousse

3.5 2 Bewertungen
Zubereitung 10 Min
Gesamt 45 Min
6 portions

Zutaten

Caramel
  • sugar
    250 g
  • maple syrup
    90 g
  • butter cold
    80 g
  • cream, min. 30% fat
    200 g
  • salt
    1 tsp
  • water
    1060 g
  • lemon juice (see tip)
    2 tsp
  • vinegar
    1 tbsp
Chocolate Mousse
  • sugar
    50 g
  • milk chocolate cut in pieces
    200 g
  • butter
    30 g
  • eggs separated
    4
  • salt
    1 - 2 pinches
  • whipped cream to decorate
  • milk chocolate in curls, for decorating

Schwierigkeitsgrad

medium


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 289 mg
Eiweiß 7 g
Brennwert 2120 kJ / 506 kcal
Fett 29 g
Ballaststoffe 1.2 g
gesättigte Fettsäuren 17 g
Kohlenhydrate 52 g

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