Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
oder 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Eiweiß
- 3.5 g
- Kohlenhydrate
- 15.8 g
- Fett
- 7 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.9 g
- Ballaststoffe
- 1.6 g
- Natrium
- 37.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1h 30min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto frangipane
1h 45min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35min
Ciastka francuskie z makiem
1 godz.
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10 min