Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
oder 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Eiweiß
- 3.5 g
- Kohlenhydrate
- 15.8 g
- Fett
- 7 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.9 g
- Ballaststoffe
- 1.6 g
- Natrium
- 37.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto orzechowe
1 Std. 40 Min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1j 30 menit
Ciasto frangipane
1 Std. 45 Min
Ciasto serowe (Tiropita)
1h 10 min
Babka orzechowa
1j
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 Std. 45 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10 min