Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 15 g miodu
- 250 g mleka
- 320 g mąki pszennej chlebowej
- 180 g mąki tortowej
- 20 g masła, plus dodatkowa porcja pokrojona w płatki, do ułożenia
- 40 g cukru
- 1 czubata łyżeczka soli
- 2 jabłka (250-350 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone w 3 mm krążki
- woda, do namoczenia jabłek
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do namoczenia jabłek
- olej, do natłuszczenia
- cukier trzcinowy, do posypania
- 10 kostek lodu
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 957.1 kJ / 228.7 kcal
- Eiweiß
- 5.8 g
- Kohlenhydrate
- 43.5 g
- Fett
- 4.7 g
- Ballaststoffe
- 2.2 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Naleśniki jabłkowe
30 Min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 Std.
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 Std.
Czereśniowa galette
1 Std. 25 Min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 Std. 10 Min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 Std.
Ciasto herbaciane
1 Std. 15 Min
Brioszka z czekoladą
2 Std. 10 Min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 Std. 15 Min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 Std.
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 Std. 30 Min