Quick chicken curry
TM6 TM5 TM31

Quick chicken curry

4.2 (251 Bewertungen)

Zutaten

  • 3 cm piece fresh ginger, peeled
  • 3 garlic cloves
  • 1 - 2 fresh chillies, deseeded if preferred
  • 150 g brown onion, peeled and cut into halves
  • ½ red capsicum, cut into pieces
  • 1 carrot, cut into pieces
  • 30 g oil
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp ground turmeric
  • ½ tsp dried chilli flakes, to taste (optional)
  • 1 tsp ground paprika
  • 1 piece lemongrass, bruised and cut into quarters
  • 1 tsp white sugar (optional)
  • 700 g chicken thigh fillets, cut into pieces (5-6 cm)
  • 2 tbsp soy sauce
  • 2 tbsp fish sauce
  • 140 g coconut cream
  • 200 g frozen green peas
  • 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only (Thai basil if preferred)
  • cooked rice, to serve (see Tips)

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
1249.8 kJ / 297.6 kcal
Eiweiß
26.4 g
Kohlenhydrate
10 g
Fett
15.9 g
gesättigte Fettsäuren
6.6 g
Ballaststoffe
5.9 g
Natrium
1230.6 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte