Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
TM5 TM6

Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst

4.7 (6 Bewertungen)

Zutaten

Caribische stoofschotel

  • 800 g lamsschouder, ontbeend (zie variatie), in stukken (3-4 cm)
    oder 800 g lamsstoofvlees, ontbeend, in stukken (3-4 cm)
  • 50 g sinaasappelsap, vers geperst (1 sinaasappel)
  • 20 g citroensap, vers geperst (½ citroen)
  • 60 g Worcestersaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 g uien, gehalveerd
  • 180 g selderstengels, in stukken
  • 2 - 4 takjes verse koriander
  • 2 - 3 snuifjes gedroogde oregano
  • 2 verse laurierbladeren
    oder 1 gedroogd laurierblad
  • 1 - 1 ½ tl cayennepeper, gemalen
  • 25 g olie
  • 20 g grof rietsuiker
    oder 20 g bruine suiker
  • 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 1 ½ tl zout
  • 450 g water

Kopjes van gestoomde rijst

  • 160 g basmatirijst
  • 400 g water
  • 4 snuifjes zout
  • 4 tl olie
    oder 4 tl boter

Nährwerte
pro 1 porties
Brennwert
2438 kJ / 581 kcal
Eiweiß
45 g
Kohlenhydrate
45 g
Fett
23 g
Ballaststoffe
3.9 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte