Pear Frangipane
TM5 TM6

Pear Frangipane

4.8 (36 Bewertung)

Zutaten

Pastry

  • 120 g butter, diced then frozen for 30 minutes
  • 180 g plain flour, plus extra for dusting
  • 40 g icing sugar
  • 1 pinch fine sea salt
  • 1 egg yolk, from medium egg
  • 3 tsp water

Pears

  • 500 g water
  • 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)

Frangipane Filling

  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 120 g caster sugar
  • 120 g butter, soft
  • 2 medium eggs
  • 120 g ground almonds
  • 15 g plain flour

Glaze

  • 1 Tbsp apricot jam, melted

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
1800 kJ / 430 kcal
Eiweiß
6.7 g
Kohlenhydrate
36.8 g
Fett
28.4 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 86 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte