Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
TM6 TM5

Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad

3.8 ( 4 Bewertungen )

Zutaten

Marinated chicken skewers

  • 1 ½ tsp salt
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 1 tsp ground sweet paprika
  • 1 tsp ground allspice (see tip)
  • 450 g chicken breast fillets, skinless cut in long thin strips (0.5 cm thick, 2 cm wide)
  • 6 - 8 cherry tomatoes (optional)
  • 50 g onions
  • 60 g tomato purée (concentrated)
    oder 60 g ketchup
  • 4 - 6 sprigs fresh parsley leaves only
  • 80 g water
  • 20 g vinegar

Salad dressing

  • 50 g cherry tomatoes cut in halves
  • 15 g wine vinegar
  • 20 g olive oil
  • ½ tsp salt
  • 1 pinch freshly ground black pepper (optional)
  • 2 - 3 sprigs fresh parsley leaves only

Steamed chicken skewers, cumin rice and warm vegetable salad

  • 200 g basmati rice
  • 1700 g water
  • 120 g carrots cut in pieces
  • 1 tsp cumin seeds (optional)
  • 1 ½ tsp salt
  • 600 g mixed vegetables (e.g. peppers, aubergines, courgettes, cauliflower, broccoli, asparagus), cut in pieces (3 cm)
  • 100 g green lettuce leaves for serving (optional)

Nährwerte
pro 1 portion
Brennwert
431 kcal / 1801 kJ
Eiweiß
39 g
Fett
7 g
Kohlenhydrate
48 g
Ballaststoffe
6.8 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte