Classic Polish 'tort'

Classic Polish 'tort'

3.8 4 Bewertung
Zubereitung 30 Min
Gesamt 2 Std. 25 Min
8 portions

Zutaten

Sponge
  • butter to grease
  • plain flour plus extra to dust
    120 g
  • eggs
    4
  • white sugar
    120 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • baking powder
    ½ tsp
  • sea salt
    1 pinch
Blueberry jam
  • fresh blueberries (see Tips)
    250 g
  • jam sugar
    100 g
  • water
    50 g
  • freshly squeezed lemon juice
    1 ½ tsp
  • vegetable oil
    1 tsp
Lemon water
  • water
    90 g
  • freshly squeezed lemon juice
    25 g
  • fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced
    250 g
Cream mixture
  • mascarpone cheese (see Tips)
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    300 g
  • icing sugar
    40 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • fresh mixed berries extra of choice to decorate
  • fresh mint leaves only to decorate

Schwierigkeitsgrad

medium


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 230.2 mg
Eiweiß 8 g
Brennwert 2047.6 kJ / 489.4 kcal
Fett 33.7 g
Ballaststoffe 1 g
gesättigte Fettsäuren 19.3 g
Kohlenhydrate 40.7 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen