Leek and Potato Soup

4.2 140 Bewertungen
Zubereitung 10 Min
Gesamt 40 Min
6 portions

Zutaten

  • leeks (white part only), cut into pieces
    12 oz
  • salt plus extra to season, to taste
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • unsalted butter
    1 oz
  • potatoes cut into pieces
    9 oz
  • water divided
    24 oz
    24 oz vegetable stock, divided
  • ground white pepper
    1 pinch
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • whole milk
    3 ½ oz
  • fresh chives chopped, to garnish
    spring onion, chopped, to garnish

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 413.7 mg
Eiweiß 2.3 g
Brennwert 641.3 kJ / 153.3 kcal
Fett 9.3 g
Ballaststoffe 2 g
gesättigte Fettsäuren 3.5 g
Kohlenhydrate 16.3 g

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