Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Rice
- 1000 g water
- 1 ½ tsp sea salt
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g long grain rice
Shredded chicken
- 1 ½ tbsp soy sauce
- 3 tsp toasted sesame oil
- 250 g skinless chicken breast fillets, cut into long strips (3 cm thick)
Vegetables
- 120 g carrot, trimmed and peeled (1-2 carrots)
- 160 g baby cos lettuce, washed and dried (1-2 lettuce hearts - halved to fit through feeder tube)
- 180 - 200 g Roma tomatoes (approx. 2 totatoes), firm (whole to fit feeder tube)
- 200 g cucumber, unpeeled, ends removed
- 100 g red onion (approx. 1 onion), cut into halves vertically
- 200 g avocado (1 avocado), firm, ripe and peeled (cut to fit through feeder tube)
Yoghurt coriander sauce
- 7 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra to garnish
- ½ tsp sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 250 g natural yoghurt
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 4 tbsp roasted unsalted cashew nuts, to serve
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 3273.4 kJ / 782.4 kcal
- Eiweiß
- 26.1 g
- Kohlenhydrate
- 72.5 g
- Fett
- 44.4 g
- gesättigte Fettsäuren
- 7.5 g
- Ballaststoffe
- 9.1 g
- Natrium
- 1526.3 mg
Alternative Rezepte
Chinese-style chicken
25 Min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1 Std.
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1 godz. 30 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 Min
Herb and garlic dip
5min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Poached eggs using blade cover
30 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min