Kompatible Versionen
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Brennwert
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Eiweiß
- 11.7 g
- Kohlenhydrate
- 33.5 g
- Fett
- 29 g
- gesättigte Fettsäuren
- 12 g
- Ballaststoffe
- 1.8 g
- Natrium
- 487.3 mg
Alternative Rezepte
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Mushroom risotto
30 min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 Std.
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30 min
Cauliflower gratin
1h
Fresh tomato tart
40 min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 Std. 40 Min
Semi-freddo with marbled kiwi coulis
4 Std. 20 Min
Filo spinach slice
55min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 Std. 35 Min
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min