
Kompatible Versionen
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 350 g bułek lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 450 g mleka
- 100 g rodzynek
- 100 g cukru
- 30 g wiórków kokosowych
- 30 g masła
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 4 jajka
- 10 g rumu (optional)
- cukier do posypania (optional)
- bita śmietana do dekoracji
- owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 332 kcal / 1393 kJ
- Eiweiß
- 9 g
- Fett
- 12 g
- Kohlenhydrate
- 46 g
- Ballaststoffe
- 2.8 g
- gesättigte Fettsäuren
- 6.7 g
- Natrium
- 289 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ślimaczki z budyniem i rodzynkami
1 Std. 50 Min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9 Std.
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6)
1 Std. 50 Min
Cukiniowy omlet na białkach
30 Min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 Std. 10 Min
Ciasto z kawałkami czekolady
1 Std.
Pełnoziarniste naleśniki z serkiem kremowym i łososiem
55 Min
Frittata cukiniowa
40 Min
Czarno-białe ciasteczka
2 Std.
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 Min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 Min
Frittata z resztkami warzyw
35 Min