Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 150 g mleka
- 50 g cukru
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 3 jajka (plus 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ciasta)
- 500 g mąki pszennej, typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 20 g cukru waniliowego - 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 500 g masy makowej, z białego maku, wykonanej w TM (patrz wskazówka)
- cukier puder, do oprószenia
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 113.3 kJ / 397 kcal
- Eiweiß
- 11 g
- Kohlenhydrate
- 53 g
- Fett
- 17 g
- gesättigte Fettsäuren
- 7 g
- Ballaststoffe
- 4.6 g
- Natrium
- 103 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1h 35 min
Masa makowa z białego maku
30min
Trufle nietoperze z dynią
2 Std. 30 Min
Szampańskie galaretki
4 godz. 30 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1h 45min
Czekoladowe jajka z migdałami
3 godz. 15 min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Ciasteczka z wróżbą
1h 20min
Baranek wielkanocny
1h 30min
Domek z piernika
5h 30min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1h 35 min