Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Kruche ciasto
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 20 g cukru wanilinowego - 1 jajko
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa sernikowa
- 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
- 210 g cukru
- 3 jajka
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
oder 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania) - 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 500 g twarogu, tłustego, podzielonego na kawałki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1658 kJ / 396 kcal
- Eiweiß
- 12 g
- Kohlenhydrate
- 49 g
- Fett
- 17 g
- Ballaststoffe
- 1.3 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Clafoutis z rabarbarem
50min
Sernik makowy z jabłkami
7h 40min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 Std. 15 Min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8h
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15 godz.
Sernik bananowy
7h 55min
Ciasto pleśniak
3h 15min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 Std. 10 Min