Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Kruche ciasto
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 20 g cukru wanilinowego - 1 jajko
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa sernikowa
- 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
- 210 g cukru
- 3 jajka
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
oder 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania) - 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 500 g twarogu, tłustego, podzielonego na kawałki
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Brennwert
- 1658 kJ / 396 kcal
- Eiweiß
- 12 g
- Kohlenhydrate
- 49 g
- Fett
- 17 g
- Ballaststoffe
- 1.3 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15h
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 Std. 45 Min
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8j 30 menit
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 Std.
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 Std. 20 Min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 Std. 10 Min