Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy

3.8 ( 171 Bewertungen )

Zutaten

  • masło do natłuszczenia formy
  • 300 g kaszy gryczanej, niepalonej (patrz wariant)
  • 1400 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 15 g miodu
    oder 15 g cukru
  • 100 g słonecznika łuskanego
    oder 100 g pestek dyni
  • 10 g octu balsamicznego
    oder 10 g białego octu winnego
  • 1 ½ łyżeczki soli

Nährwerte
pro 1 kromkę
Brennwert
95.7 kcal / 400.6 kJ
Eiweiß
3.6 g
Fett
2 g
Kohlenhydrate
13.7 g
Ballaststoffe
1.4 g
gesättigte Fettsäuren
0.8 g
Natrium
152.6 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und entdecke die Welt von Cookidoo®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte