Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
oder 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Eiweiß
- 3.5 g
- Kohlenhydrate
- 15.8 g
- Fett
- 7 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.9 g
- Ballaststoffe
- 1.6 g
- Natrium
- 37.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sernik z ricotty z jabłkami
6 Std.
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 Std. 10 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 Std. 30 Min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 Std.
Prosty makowiec
13h 15min
Babka drożdżowa Panettone
3 Std.
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Ciasto makowe
1h
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Ciastka francuskie z makiem
1h