Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
oder 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Brennwert
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Eiweiß
- 3.5 g
- Kohlenhydrate
- 15.8 g
- Fett
- 7 g
- gesättigte Fettsäuren
- 0.9 g
- Ballaststoffe
- 1.6 g
- Natrium
- 37.7 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Migdałowo-miodowe ciasto z semoliny
1sa
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 Std. 35 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Prosty makowiec
13h 15 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 Std. 20 Min
Ciasto orzechowe
1sa 40 dk
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Ciasto frangipane
1 Std. 45 Min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min