Focaccia serowa z pomidorami

Focaccia serowa z pomidorami

3.4 93 Bewertungen
Zubereitung 10 Min
Gesamt 45 Min
12 kawałków

Zutaten

Ciasto
  • 2 - 3 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
  • 300 - 350 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 100 g wody
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ - 1 łyżeczka soli
Wierzch focacci
  • 2 pomidory (250-300 g), pokrojone w 3 mm plastry
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g sera pecorino
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 2 - 3 szczypty oregano, suszonego
  • 4 łyżki grzanek (optional) z podpieczonego chleba, pokrojonych na ok. 1 cm kawałki

Schwierigkeitsgrad

medium


Nährwerte pro 1 kawałek

Eiweiß 5.1 g
Brennwert 656.5 kJ / 156.9 kcal
Fett 7.6 g
Ballaststoffe 2.3 g
Kohlenhydrate 18.3 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen