Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 100 g smalcu, wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 300 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 280 - 300 g nóg z kaczki (2 szt.), ze skórą, bez kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 600 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 liść laurowy, suszony
-
1
łyżeczka ziaren pieprzu czerwonego
oder ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 2 łyżki brandy (optional)
- Nährwerte
- pro 1 Cały przepis
- Brennwert
- 15227.7 kJ / 3639.5 kcal
- Eiweiß
- 61.7 g
- Kohlenhydrate
- 2.9 g
- Fett
- 373.2 g
- gesättigte Fettsäuren
- 135.5 g
- Ballaststoffe
- 1.3 g
- Natrium
- 2629.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8hod. 50min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Ossobuco
1ωρ. 10 λεπτ.
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20min
Pasztet babci Uli
8hod. 50min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min