Lemon rasam

Lemon rasam

4.6 11 Bewertungen
Vorbereitung 10 Min
Gesamt 40 Min
4 portions

Zutaten

  • fresh coriander leaves only
    18 sprigs
  • black peppercorns
    ¼ tsp
  • canola oil
    30 g
  • black mustard seeds
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • dried red chilli
    1
  • fresh curry leaves
    10
  • fresh long green chillies trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
    2 - 3
  • ginger paste (see Tips)
    1 tsp
  • water
    280 g
  • mung dal (see Tips)
    45 g
  • asafoetida (see Tips)
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g

Nährwerte pro 1 portion

Brennwert 108 kcal / 454.5 kJ
Eiweiß 3.8 g
Fett 8.7 g
Kohlenhydrate 2.9 g
Ballaststoffe 4.2 g
gesättigte Fettsäuren 452.2 g
Natrium 512.2 mg

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