Curry lamb cutlets

Curry lamb cutlets

4.5 24 Bewertungen
Zubereitung 20 Min
Gesamt 1 Std.
4 portions

Zutaten

Curry powder
  • coriander seeds
    30 g
  • cumin seeds
    30 g
  • fennel seeds
    2 tbsp
  • cardamom pods
    10
  • whole cloves
    5
  • cinnamon quill
    1
  • whole black peppercorns
    1 tsp
Curry sauce, cutlets and rice
  • vegetable oil plus extra for frying
    50 g
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • long red chilli deseeded if preferred and cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • fresh coriander leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
    20 g
  • piece fresh ginger peeled
    4 cm
  • ground turmeric
    1 tsp
  • coconut cream
    400 g
  • salt
    1 tsp
  • water
    1200 g
  • red lentils
    100 g
  • lamb cutlets (approx. 800 g)
    8 - 10
  • fresh curry leaves (optional)
    6
  • white rice
    300 g

Schwierigkeitsgrad

einfach


Nährwerte pro 1 portion

Natrium 707.4 mg
Eiweiß 46.8 g
Brennwert 4843.4 kJ / 1153.2 kcal
Fett 77.6 g
Ballaststoffe 4.2 g
gesättigte Fettsäuren 37.9 g
Kohlenhydrate 67.8 g

Gefällt dir, was du siehst?

Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!

Registriere dich jetzt und erhalte ein kostenloses 30-Tage Abo. Tauche ein in die kulinarische Welt von Cookidoo® - ohne jegliche Verpflichtung.

Kostenlos registrieren Weitere Informationen


Das könnte dir auch gefallen